U sklopu raznovrsnih edukativnih programa među kojima su stručna vodstva, predavanja, okrugli stolovi, susreti s umjetnicima i dr. Galerija umjetnina organizira i likovne radionice koje se temelje na bogatom fundusa muzeja i na dinamičnom izložbenom programu.

NAJAVA RADIONICA:

LJETNI PRAZNICI U GALERIJI UMJETNINA

Na samom početku ljetnih praznika, Galerija umjetnina organizira dvije kreativne radionice namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta. U sklopu programa, obići ćemo aktualne izložbe postavljene u Galeriji umjetnina. Izložba 'Pohvala ruci', kustosice Iris Slade, fokus stavlja na prikaz ljudskih ruku, predstavljajući motiv kroz dvadeset izloženih umjetničkih djela, čiji su autori uglavnom istaknuta imena hrvatske moderne umjetnosti - Bukovac, Medović, Vidović, Job i drugi. Nedavno otvorena izložba, 'Atlas manjeg svijeta', predstavlja novi ciklus od tridesetak slika Zlatana Vehabovića, istaknutog suvremenog hrvatskog slikara, nastalih na poziv zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt da umjetnik svojim radovima intervenira u muzejski postav i zbirku. Nakon vođenog obilaska izložbe, posvetit ćemo se kreativnom dijelu radionice i likovnom radu, a umjetnine iz izložbenog postava poslužit će nam kao inspiracija.

Raspored radionica:

SUBOTA, 1.7.2023. u 11 sati - izložba 'Pohvala ruci'

NEDJELJA, 2.7.2023. u 11 sati - izložba 'Atlas manjeg svijeta'

Vrijeme trajanja radionica: 90 minuta
Uzrast: osnovnoškolski uzrast
Voditeljica programa: Josipa Prosinečki

Za sudjelovanje na radionicama možete se prijaviti na broj telefona +385 21 350 117 u radnom vremenu Galerije umjetnina.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno uz kupljenu ulaznicu.

VIRTUALNE VJEŽBENICE

Draga/i djeco, roditelji, učitelji i učiteljice, pred vama je virtualna likovno-edukativna vježbenica sa zadacima iz zbirke Galerije umjetnina Split. Žao nam je što se zbog pandemije u muzeju družimo manje nego prije. Svjesni smo da ponekad ne možete doći k nama pa smo osmislili virtualne vježbenica koje se rješavaju kod kuće ili u školi. Vježbenice zadacima prate raznoliku zbirku Galerije umjetnina u Splitu koja obuhvaća radove nastale u velikom vremenskom razdoblju od 14. stoljeća do danas. Kroz zabavnu likovnu igru razvija se kreativnost, usvajaju osnovni pojmovi iz područja vizualne umjetnosti i korištenjem komunikacijskih puteva koje nudi muzejski sadržaj vježba opažanje te zaključivanje. A tko zna, možda u vježbenici zateknemo i prava mala remek djela.

Vježbenice se ispunjavaju na računalu a možete im pristupiti na poveznici

http://galum-vjezbenice.com/