U sklopu raznovrsnih edukativnih programa među kojima su stručna vodstva, predavanja, okrugli stolovi, susreti s umjetnicima i dr. Galerija umjetnina organizira i likovne radionice koje se temelje na bogatom fundusa muzeja i na dinamičnom izložbenom programu.

NAJAVA RADIONICA:

ZIMSKI PRAZNICI U GALERIJI UMJETNINA: Nina Ivančić - retrospektiva

Ovih zimskih praznika u Galeriji umjetnina imaš priliku upoznati jedinstveni rad hrvatske slikarice Nine Ivančić. U sklopu programa radionica, obići ćemo dio po dio njezine
retrospektivne izložbe. Nakon vođenog obilaska odabranog dijela izložbe, posvetit ćemo se kreativnom dijelu radionice i likovnom radu, a umjetnine iz izložbenog postava poslužit će nam kao inspiracija.

Raspored radionica:

UTORAK, 3.1.2023. u 11 sati

SRIJEDA, 4.1.2023. u 11 sati

ČETVRTAK, 5.1.2023. u 11 sati

Vrijeme trajanja radionica: 90 minuta
Uzrast: osnovnoškolski uzrast
Voditeljica programa: Josipa Prosinečki

Za sudjelovanje na radionicama možete se prijaviti na broj telefona +385 21 350 117 u radnom vremenu Galerije umjetnina.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno uz kupljenu ulaznicu.

VIRTUALNE VJEŽBENICE

Draga/i djeco, roditelji, učitelji i učiteljice, pred vama je virtualna likovno-edukativna vježbenica sa zadacima iz zbirke Galerije umjetnina Split. Žao nam je što se zbog pandemije u muzeju družimo manje nego prije. Svjesni smo da ponekad ne možete doći k nama pa smo osmislili virtualne vježbenica koje se rješavaju kod kuće ili u školi. Vježbenice zadacima prate raznoliku zbirku Galerije umjetnina u Splitu koja obuhvaća radove nastale u velikom vremenskom razdoblju od 14. stoljeća do danas. Kroz zabavnu likovnu igru razvija se kreativnost, usvajaju osnovni pojmovi iz područja vizualne umjetnosti i korištenjem komunikacijskih puteva koje nudi muzejski sadržaj vježba opažanje te zaključivanje. A tko zna, možda u vježbenici zateknemo i prava mala remek djela.

Vježbenice se ispunjavaju na računalu a možete im pristupiti na poveznici

http://galum-vjezbenice.com/