U sklopu raznovrsnih edukativnih programa među kojima su stručna vodstva, predavanja, okrugli stolovi, susreti s umjetnicima i dr. Galerija umjetnina organizira i likovne radionice koje se temelje na bogatom fundusa muzeja i na dinamičnom izložbenom programu.

NAJAVA RADIONICA:

PROLJETNI PRAZNICI U GALERIJI UMJETNINA

Ovih proljetnih praznika, Galerija umjetnina organizira tri kreativne radionice namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta. U sklopu trodnevnog programa, najmlađi posjetitelji imat će priliku upoznati cjelokupni postav iz zbirki Galerije umjetnina: na katu Galerije „Zbirke XIV.st – danas“, u prizemlju postav „Umjetnost od 1960-ih do danas – Umjetnosti i društvo“, te kiparsku instalaciju „Embrio“ Siniše Majkusa, postavljenu u atriju Galerije umjetnina. Obilazeći postav, fokus ćemo staviti na temu umjetnosti u (javnom) prostoru, te ćemo kroz razgovor učiti kako gledati, razumjeti i tumačiti umjetnost. Nakon vođenog obilaska dijela postava, posvetit ćemo se kreativnom dijelu radionice i likovnom radu, a dio umjetnina iz izložbenog postava poslužit će nam kao inspiracija za radove.

Raspored radionica:

SRIJEDA, 3.4.2024. u 11 sati – „Umjetnost od 1960-ih do danas – Umjetnost i društvo“

ČETVRTAK, 4.4.2024. u 11 sati – Atrij Galerije umjetnina – Siniša Majkus, „Embrio“

PETAK, 5.4.2024. u 11 sati – „Zbirke XIV. st. – danas“

Vrijeme trajanja radionica: 90 minuta
Uzrast: osnovnoškolski uzrast
Voditeljica programa: Josipa Prosinečki, muzejska pedagoginja i povjesničarka umjetnosti

Za sudjelovanje na radionicama možete se prijaviti na broj telefona +385 21 350 117 u radnom vremenu Galerije umjetnina.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno uz kupljenu ulaznicu.

VIRTUALNE VJEŽBENICE

Draga/i djeco, roditelji, učitelji i učiteljice, pred vama je virtualna likovno-edukativna vježbenica sa zadacima iz zbirke Galerije umjetnina Split. Žao nam je što se zbog pandemije u muzeju družimo manje nego prije. Svjesni smo da ponekad ne možete doći k nama pa smo osmislili virtualne vježbenica koje se rješavaju kod kuće ili u školi. Vježbenice zadacima prate raznoliku zbirku Galerije umjetnina u Splitu koja obuhvaća radove nastale u velikom vremenskom razdoblju od 14. stoljeća do danas. Kroz zabavnu likovnu igru razvija se kreativnost, usvajaju osnovni pojmovi iz područja vizualne umjetnosti i korištenjem komunikacijskih puteva koje nudi muzejski sadržaj vježba opažanje te zaključivanje. A tko zna, možda u vježbenici zateknemo i prava mala remek djela.

Vježbenice se ispunjavaju na računalu a možete im pristupiti na poveznici

http://galum-vjezbenice.com/